4 февруари – Световен ден за борба с рака

Онкологичните заболявания са сред основните причини за смъртност в световен мащаб. С най-голяма честота са злокачествените заболявания на млечната жлеза при жените и рака на белите дробове при мъжете. Следват туморите на дебелото и правото черво, на простатната жлеза и гинекологичните злокачествени заболявания при жените.

Българска асоциация по психоонкология има за цел да отговори на необходимостта от информация и специализирана психологична помощ за пациентите с рак и техните семейства, както и да съдейства за облекчаване процеса на лечение, постигане на по-добро качество на живот и професионална грижа.

Всеки ден хиляди пациентите ни разказват истории за нещата, които са трудни да бъдат изказани и се чувстват добре да го правят, защото психоонкологичната подкрепа помага на хората във всички етапи на болестта – диагностициране, активно лечение и палиативни грижи.

Да възвърнат своята увереност в пространство, където отделните парчета правят едно цяло.

Да общуват.

Да се фокусират.

Да си спомнят.

Да отворят пътя на въображението и мечтите си.

 Заедно, ние можем да работим, да се борим, да постигаме!

Българска асоциация по психоонкология се стреми към изграждането на пълноценна връзка между специалистите и пациента, между него и тези, които го обичат, както и между всички професионалисти в страната и по света, които работят в областта на психоонкологията.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.