Илиян Илиев

Илиан Илиев e Магистър по консултативна психология във ВТУ„Св. Св. Кирил и Методий“ (1994 г.). Завършил е курсове по „Приложна психология“, „Кризисни интервенции и дебрифинг“, Психодиагностика“, „Подбор на кадри“, „Психологично консултиране“, „Профилактика на девиантното поведение“, „Наркомании и зависимости“ към ВМА-София. 9 години е работил в сферата на военната психология, като е извършвал изследване на психичното състояние и консултиране на военнослужещи.

Участвал е в психологичното осигуряване на участващи в мисии в Ирак, Афганистан и Босна, както и подкрепа на техните семейства. Работил с наборни войници и е извършвал подбор на кандидати за кадрови войници. Работил със завърналите се от мисии и справянето им  с PTSD. Участвал е в екип от психолози изготвящи нова методика за атестация и подбор на кадрови военнослужещи.

Работил е като психолог в „Защитено жилище“- Плевен, както и в Дневен център за възрастни хора с увреждания. От 2011 г. до 2014 г. работи с онкологични пациенти във фондация „Св. Иван Рилски“ и в МБАЛ “СВ.Панталеймон“ – Плевен.

Извършвал е  първични и следоперативни кризисни интервенции на онкологични пациенти, както и психологичната им подготовка при поставяне на силиконов имплант. Водил е група за собствен опит и подкрепа след онкологично заболяване.

Работил е със семействата и близките на онкоболните. В момента работи като психолог в ПИЦ –Плевен, където извършва индивидуални консултации на пациенти с онкологични заболявания, наркомании и зависимости, кризи на личността, семейни консултации.

Член на Дружествто на психолозите в България“ от 2000 г. От 2015 г. се формира в екзистенциален анализ и логотерапия.

Пълноправен член на БАПО.